به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، شاهرخ رامزی معاون برنامهریزی، مدیریت و توسعه منابع سازمان بیمه سلامت درباره آثار تحریمها بر زندگی پناهجویان گفت: تحریم ناجوانمردانه حاکم بر جمهوری اسلامی ایران بر تمام روند زندگی مردم و پناهجویان اثر گذاشته و حتی در انتقال اعتبارات مورد نظر برای ارائه خدمات به پناهجویان هم تاثیرگذار است.
رامزی افزود: بیمه سلامت، در راستای مباحث انساندوستانه و اجرای تکالیف قانونی، بیش از اعتباراتی که کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در اختیار قرار داده، بابت پوشش بیمه پناهجویان آسیبپذیر هزینه کرده است.
وی بیان کرد: ایران به عنوان بزرگترین کشور پذیرای اتباع و پناهندگان در دنیا شناخته شده و در حال ارائه خدمات به پناهجویان است. بیشک این مساله جزو اصول دین مبین اسلام است که اصل را بر پایه مهماندوستی و مهماننوازی قرار داده و دین اسلام در تمامی جهات توصیه به اخلاق والای انسانی داشته است.
معاون برنامهریزی، مدیریت و توسعه منابع سازمان بیمه سلامت ادامه داد: انتظار میرود که کمیساریا در مراجع بینالمللی این مساله را طرح کند و از سازمان ملل انتظار داریم در مسائل حقوق بشر با جدیت ورود و از ادامه ظلم به مردم ایران و پناهجویان جلوگیری کند.
داوود حاجی قاسمعلی مدیرکل بیمهگری و درآمد سازمان بیمه سلامت نیز پیش از این درباره تعداد پناهجویان تحت پوشش بیمه سلامت گفت: سازمان بیمه سلامت طی سنوات گذشته جمعیتی بین ۱۰۰ تا ۲۵۰ هزار نفر را از این گروه تحت پوشش داشته است. برای سال ۹۸ نیز جمعیتی حدود ۹۲ هزار نفر از اتباع از خدمات بیمه سلامت استفاده میکنند.
حاجیقاسمعلی اظهار کرد: بیمه اتباع خارجی توسط سازمان بیمه سلامت از سال ۹۴ آغاز شد. در آن سال تفاهمنامهای میان سازمان بیمه سلامت، اداره کل امور اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور و کمیساریای عالی پناهندگان در ایران درباره پوشش بیمه پایه درمان اتباع منعقد شد. تعداد اتباع مجاز ساکن کشور طبق آمار رسمی حدود ۱/۵ میلیون نفر است که بیشتر از کشور افغانستان و تعداد کمی عراقی هستند.
بر اساس اعلام کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، ثبتنام جدید پناهندگان غیرآسیبپذیر آغاز شده است و تا ۵ اسفند ۹۸ ادامه دارد. این افراد میتوانند به دفاتر پیشخوان دولت طرف قرارداد با سازمان بیمه سلامت مراجعه و با پرداخت حق بیمه ثبتنام و دفترچه بیمه خود را دریافت کنند. دریافت خدمات بستری برای پناهندگان پس از دوره انتظار ۱۰ روزه از زمان صدور دفترچه امکانپذیر است. دفترچه بیمه این افراد برای ۱۲ ماه از تاریخ ثبتنام اعتبار خواهد داشت. همچنین، هزینه چاپ دفترچه برای هر نفر ۶۶ هزار ریال است.
آژانس پناهندگان سازمان ملل در ایران با همکاری دولت جمهوری اسلامی ایران میکوشد از دسترسی همه پناهندگان ساکن در ایران به خدمات مهم و حیاتی سلامت اطمینان حاصل کند. کمیساریا در ارائه خدمات بهداشتی اولیه رایگان با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دولت جمهوری اسلامی ایران به تمامی پناهندگان در سطحی مشابه با ایرانیان مشارکت میکند.
نظر شما